Wypróbuj przepis jednej z naszych Ambasadorek, na tartę z pomarańczami

Dla mnie Prowansja smakuje miodem lawendowym, nektarynką, a w kuchni tartą pomarańczową, którą uwielbiam robić na letnie pikniki z przyjaciółmi i rodziną.

 

 

Tarta z pomarańczami 

 

Składniki: 

 

  • opakowanie ciasta francuskiego 
  • 1 jajko 
  • 2 łyżki cukru brązowego 
  • 4 pomarańcze 
  • 250 g serka twarogowego 
  • laska wanilii 
  • 2 łyżki posiekanych orzeszków pistacjowych

 

Rozmrożone ciasto francuskie układamy w tartownicy. W osobnym naczyniu roztrzepujemy jajko i rozsmarowujemy pędzlem po cieście francuskim. Posypujemy brązowym cukrem, następnie nakłuwamy widelcem całą powierzchnię ciasta. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20-25 minut. Następnie w oddzielnym naczyniu wciskamy sok z jednej pomarańczy do serka i dodajemy miąższ wanilii - całość roztrzepujemy. Ciasto wystawiamy do ostygnięcia, w tym czasie wrzucamy pomarańcze na chwilę do gotującej wody, później kroimy je w plasterki. Na ostudzone ciasto układamy krem, plastry pomarańczy i posypujemy pistacjami. Gotowe! 

 

Życzę wszystkim smacznego :)

 

 

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM:
<< POWRÓT
PODOBNE ARTYKUŁY:
Zostań ambasadorką

Instagram

Akceptuję warunki i zasady Regulaminu Newslettera oraz Politykę Prywatności.* Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Johnson & Johnson Poland Sp. z o. o., w celu korzystania z usługi newsletter, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.* Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych o produktach Johnson and Johnson drogą elektroniczną. *pola wymagane
Twój email został zapisany do naszego newslettera. ZAMKNIJ